Controlling prin 


 

Controlling și Total Cost Management

Controlling-ul este matematica din spatele afacerii. Mai mult decât atât, controllingul este un sistem prin care se pot economisi bani:se identifică sursele de pierdere și se evidențiază sursele de profit neutilizate.

În plus, controllingul permite crearea unor sisteme de avertizare timpurie, ce atrag atenția atunci când anumite limite sunt depășite (costuri, perioade timp, etc.) și permit elaborarea de scenarii de protecție.

Controlling-ul este matematica din spatele afacerii. Mai mult decât atât, controllingul este un sistem prin care se pot economisi bani:se identifică sursele de pierdere și se evidențiază sursele de profit neutilizate.

În plus, controllingul permite crearea unor sisteme de avertizare timpurie, ce atrag atenția atunci când anumite limite sunt depășite (costuri, perioade timp, etc.) și permit elaborarea de scenarii de protecție.

Consultanță

Serviciile de consultanță se adresează managerilor companiilor românești cu minim 30 de angajați care doresc să înțeleagă comportamentul companiilor lor.

Cu sprijinul consultanților noștri, veți putea face legăturile dintre fluxul real (materii prime, materiale, personal, echipamente, produse finite) și fluxurile monetare (bani).

Vă putem ajuta la:

  • calculul costului pe unitatea de produs / serviciu;
  • crearea sistemelor de avertizare timpurie;
  • fundamentarea prețurilor, chiar și atunci când negocierea cere transparență.

De asemenea, vă putem sprijini să calculați cât vă costă clienții care nu plătesc și la crearea echilibrului financiar.

Folosim atât matematici uzuale cât și matematici avansate (analiză matematică) precum și cele mai moderne metode ale cercetării operaționale. În primul rând, folosim abilitățile de conducere și înțelegere a managerului companiei, cel care va utiliza sistemul de controlling.

Training

Produsul este diponibil și sub formă de training.

În acest caz, ne adresăm:

  • Managerilor de top și middle din companii românești sau străine;
  • Persoanelor de decizie din cadrul companiilor românești sau străine;
  • Persoanelor din compartimentul financiar contabil;
  • Persoanelor care doresc să înțeleagă limbajul controllerului.

Alături de suportul teoretic, aducem exemple practice de la clienții noștri, companii pe care le ajutăm și pentru care creăm încredere.

De asemenea, dacă doriți, putem încerca să găsim rezolvări la problemele din firmele Dvs.

Echipa

Alin IVAN, e-mail: alin.ivan@integratedconsulting.ro

Economist, Alin Ivan s-a alăturat echipei SVASTA în 1999, fiind implicat în principal în proiecte de management financiar şi analiza investiţiilor. Din 2007, Alin Ivan este partener al SVASTA ICG. Domeniile principale de competenţă sunt: Controlling (Managementul Costurilor, Management Financiar) şi Proiecte culturale (proiecte de cooperare culturală atât naționale cât și transnaționale). Alin dezvoltă sisteme, algoritme și instrumente pentru conducerea organizației și le pune la dispoziția clienților sub formă de consultanță și training. De-a lungul carierei sale de consultant a sprijinit un număr important de firme în realizarea sistemelor de calculație și management de costuri, bugetare și planificare, sisteme de raportare.

Laura DUMITRAȘCU, e-mail: laura.dumitrascu@integratedconsulting.eu

Absolventă a Academiei de Studii Economice Bucureşti, Facultatea Management Economic şi a Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, Facultatea Ştiinţe Politice. Deţine o diplomă de Master în Managementul Proiectelor. Este Manager de proiect certificat de către Autoritatea Națională pentru Calificări (fost CNFPA). Principalele competenţe în consultanţă sunt: management operativ, controlling, calculaţia costurilor, planificare şi bugetare, managementul proiectelor.

Mihai SVASTA, e-mail: mihai.svasta@integratedconsulting.ro

Pasionat de economie și de societate în general, a ales să urmeze facultatea de Finanțe Bănci și Contabilitate din cadrul ASE. În 1993 înființează, alături de Iulian Svasta, firma Svasta ICG, pășind pe teritoriul (încă) virgin al consultanței în management. Pasionat de subiect, în anul 2000 se hotărăște să activeze voluntar și în cadrul AMCOR, Asociația Consultanților în Management din România, sperând ca va putea influența, în bine, această piață și profesie. În cei 20 ani de consultanță a lucrat pentru întreprinderi medii și mari, firme multinaționale dar și pentru autorități publice și instituții de cultură. Experiența diversă îi conferă premisele pentru a înțelege perfect nevoile și specificul fiecărui client. Parcursul îndelungat în consultanță i-a furnizat competențele și abilitatea de a transfera clientului cunoștiințele necesare și de a-l asista să implementeze soluțiile de care acesta are nevoie, pentru a obține rezultate tangibile.

Referințe

Unilact; Radiocom; Nexxon; Remat Brașov; Versapak; Process Engineering; Tehnoplus

Click aici pentru mai multe informații despre competențele și echipa ICG România