Facilitează schimbarea 

 

Rapid Results Change

Un proces de schimbare este un drum în necunoscut. Îl puteți parcurge singuri; e posibil să vă atingeți ținta dar este posibil și să vă rătăciți, să vă opriți sau să vă întoarceți. Să pierdeți timp, energie și resurse.

Sfatul nostru este să apelați la un ghid și la o hartă. So easy.

Rapid Results Change este o hartă, metodologie, prin care se obțin în maxim 120 de zile rezultate la nivel de organizație, prin utilizarea unor echipe de proiect de dimensiuni mici, cu obiective autodefinite. Iar ghidul, putem fi, cu toată modestia, noi.

Abordarea noastră eliberează și concentrează energia echipei în direcția schimbării dorite. Filosofia noastră este să integrăm rezultatele de business cu dezvoltarea oamenilor pentru a obține rezultate sustenabile pentru organizație.

  • Sunteți în fața unei etape importante în dezvoltarea organizației?
  • Simțiți nevoia unor schimbări în anumite departamente sau funcțiuni ale organizației? 
  • Managementul caută un partener pentru dezvoltare?  

Iată doar câteva din situațiile tipice în care vă aflați la începutul unui proces de schimbare.

Consultanță

Ca ghid, noi asistăm procesele de schimbare transformând gândurile și intențiile liderilor în inițiative organizaționale. Avem 21 de ani în piața românească; putem înțelege în profunzime specificul fiecărei organizații, ca o premisă fundamentală pentru un proces de succes.

Asistăm structurarea procesului de schimbare și punem la dispoziția liderilor unelte și metodologii pentru depășirea barierelor în implementarea schimbării. Împreuna cu liderii schimbării, creionăm harta procesului de schimbare, construim echipele pentru schimbare și generăm impulsuri organizaționale în direcția schimbării.

Rapid Results Change este numele metodologiei ICG, rezultatul muncii unei echipe de colegi din 8 țări central-nord europene coordonate de Manfred Hoefler și Ansi Jutilainnen .

În acest proces noi integrăm întotdeauna aspectele ”hard” și aspectele ”soft”, înțelegând prin aceasta că procesele de schimbare necesită atât muncă pentru concepte strategice, structuri, procese, sisteme dar și pentru schimbări la nivelul oamenilor: comportament, sentimente, atitudini. De asemenea, aducem metode și tehnici pentru eliminarea barierelor din calea schimbării.

Suntem sparring partner în rolul dvs de leader și driver al procesului de schimbare.

Training

Programul de training în managementul schimbării este construit pentru a oferi liderilor și participanților cheie din procesul de schimbare unelte, tehnici și metodologii pentru a iniția, derula și finaliza cu succes un proces de schimbare.

Orice nivel de management ce va iniția sau va fi implicat în procesul de schimbare poate găsi în acest curs tehnici de diagnoză culturală organizațională, elaborarea ”change roadmap”, conducerea schimbării, stabilirea momentului potrivit pentru inițierea schimbării, identificarea și depășirea momentelor critice, abordarea integrată a factorilor ”hard” și ”soft” ce influențează schimbarea.

De asemenea, discutăm un sistem de diagnostic al situației inițiale, pentru a determina zonele de schimbare, prezentăm o metodologie de structurare a proceselor de schimbare și 10 ”impulsuri pentru schimbare” - acele 10 acțiuni sau abordări pe care, în viziunea ICG, un lider al unui proces de schimbare trebuie să le întreprindă sau să le aibă.

Cursul are la bază know-how-ul conținut de cartea ”Abenteur Change Management, carte publicată de către ICG la editura Frankfurter Allgemeine Buch dar și experiențe practice din proiectele de schimbare implementate în ultimii ani de ICG în România și Europa.

Echipa

Dacă vreți să vorbim despre schimbare / managementul schimbării, dați-ne un semn:

Mihai SVASTA, e-mail: svm@integratedconsulting.eu 

Alexandra TUROSU, e-mail: poa@integratedconsulting.eu

Manfred HÖFLER, e-mail: hoe@integratedconsulting.eu

Referințe

Novartis, T-Systems, BMW, Velux, OMV Petrom, Andritz, Evonik, Nokia, Austrian Post, Mayr Melnhof Karton

Click aici pentru mai multe informații despre competențele și echipa ICG România