Fundaţia SVASTA

 

 

 

 

Alături de tine pe drumul spre școală

Fundația SVASTA

Fundaţia SVASTA a luat fiinţă în anul 2007 ca o continuare a activităţilor non-profit pe care firma SVASTA Consult le-a realizat încă din anii 90, la câţiva ani de la înfiinţarea sa în 1993. În acest mod proiectele sociale au putut fi separate de proiectele curente, profesionalizate și intensificate.

În anul 2009 firma SVASTA Consult a fost preluată de către ICG Integrated Consulting Group, operațiunile de consultanță în management din România derulându-se sub brandul grupului european ICG.

Fundația SVASTA beneficiază în continuare de sprijin logistic, financiar și sufletesc din partea ICG Romania.

Astăzi peste 140 de copii beneficiază de burse din partea Fundației SVASTA. 

Dar cum a început totul? În anii 1994-1995, ani de pionierat ai organizației, cei doi asociaţi SVASTA Iulian şi SVASTA Mihai au decis să utilizeze o parte din resursele umane şi financiare ale firmei în activităţi cu o altă finalitate decât realizarea profitului. Şi cum firma se poziţiona pe piaţa serviciilor de training şi consultanţă în management, era firesc ca proiectele noastre non-profit să le orientăm înspre ceea ce noi credeam atunci – şi astăzi cu atât mai mult – că reprezintă o prioritate pentru societatea românească: educaţia.

Programul de burse al Fundației, început cu aproape 10 ani în urmă, a reprezentat, pentru elevii și studenții bursieri, care pe drumul vieții pășesc mai greu, o mână întinsă într-un moment dificil. 

Începând cu 2015 a început implementarea programului ”Singur spre școală”, un program al Fundației SVASTA dezvoltat împreună cu The VELUX FOUNDATIONS din Danemarca și este destinat copiilor sau tinerilor doritori să învețe, îngreunați însă în drumul lor spre școală de absența vremelnică a părinților, aflați temporar în detenție. Programul se desfăşoară pe perioada 2015-2018 şi este localizat în 3 județe: Bihor, Maramureș și Sibiu, oferind acestor elevi sau studenți, lipsiți de sprijinul părinților, asistența necesară pentru a-și continua studiile

Puteți găsi aici mai multe informații despre munca noastră de-a lungul timpului.


Contacte

Telefon: 031 4381127

Iulian Svasta

Proiecte sociale

Fundaţia SVASTA
Mama Afrika
Run2gether