Let's be Seriously Innovative!

Noi sprijinim inițierea sau accelerarea proiectelor de inovare în organizații. Ajutăm echipele să-și sporească potențialul creativ și influențăm cultura organizațională în direcția inovării.

Fie că ne referim la produse, servicii sau procese, organizațiile obțin rezultate tangibile la finalul proiectelor. 

Folosim o metodologie dezvoltată în cadrul grupului european ICG + unelte specifice diferitelor faze ale procesului de inovare. Reușim astfel să valorificăm în mod superior potențialul minții oamenilor din organizații. Metodologia noastră cuprinde elemente din Design Thinking / Human Centered Design, DEFT, H4X, TRIZ și Lean Start-Up.

Phillips, BMW, Continental Automotive, Sodexo, AVL, Fortum, Kone, Scandia, HEAD, La Roche, Marquardt - iată doar câteva dintre companiile unde am implementat proiecte de inovare. Ne definesc rezultatele tangibile și pasiunea pentru a depăși bariere.

  • Concepte pentru un lift hidraulic de barcă

Cum putem să te sprijinim?

Atunci când vrei să abordezi una din temele de mai jos...

Inițierea sau accelerarea unui proiect de inovare pentru:

  1. Un produs, o componentă sau anumiți parametri ai unui produs
  2. O problemă tehnologică sau operațională
  3. Un serviciu, o linie de servicii sau un proces

Stimularea de ansamblu a inovării organizaționale:

  1. Seriously Innovative: program de inițiere în inovare
  2. Creative Problem Solving: utilizarea uneltelor specifice inovării pentru a rezolva probleme operaționale
  3. Leading for Innovation: deprinderea abilităților de leadership care să faciliteze climatul de inovare

sau putem construi ceva exact pentru nevoile tale. Pentru oricare din punctele de mai sus, sau pentru orice idee legată de inovare, la una din adresele de mai jos vă ascultăm cu mintea deschisă!

 

 

Există impresia că inovarea este accesibilă doar organizațiilor cu bugete consistente pentru cercetare-dezvoltare-inovare. Este greșit, în realitate inovarea este accesibilă oricărei organizații; resursa principală, inteligența oamenilor, există deja în organizație.

Cu siguranță viitorul peste 5 ani va fi diferit de ziua de azi: probabil ne este foarte dificil să-l anticipăm. Putem atunci să-l inovăm.

Despre  importanța atelierelor / workshop-urilor de inovare dintr-o companie, puteți citi în Stop Talking - Start Creating.

Click aici pentru mai multe informații despre competențele și echipa ICG România